~chatting ibarat bercinta dengan hantu~

Posted by zetty edryana | 9:42 PM | 4 comments »


Hai you all!!!zetty rasa topik yang zetty nak ketengahkan 
dah selalu sangat you all dengar,baca ,lihat dan mungkin juga 
alaminya sendiri,iaitu jadi mangsa kenalan internet.tapi zetty rasa
 ramai lagi yang tak serik-serik dan berani mati dan percaya 
bulat-bulat pada kenalan internet yang akhirnya beri padah 
pada diri sendiri.bukannya zetty tak sokong you  all berkenalan 
melalui internet nie...teruskan usaha you  all tue kalau ianya untuk kebaikan....
zetty pun sama juga,tak terlepas daripada kenalan melalui internet nie....
tapi kalau ade yang mula menabur janji.bulan bintang yang agak-agak 
sukar untuk dicapai tue,zetty rasa lebih baik berhati-hati...hahahah tentu 
ada udang disebalik mee.....

bukannya apa,kenalan alam maya nie boleh datang dari mana-mana sahaja,
dan siapa sahaja yang kita sendiri tak ketahui latar belakangnya,
jujur ke dia???baik ke dia???atau mungkin juga perogol bersiri,
mahupun seorang penjenayah yang memang sengaja menjadikan internet
sebagai port untuk dapatkan mangsa....zetty memang tak puas hati 
dengan setengah individu yang menjadikan internet sebagai port untuk
buat keje-keje tak berfaedah nie.

baru-baru nie kawan zetty pun turut terjerat dengan dengan
janji-janji manis sang lelaki,padahnya kerana syok melayan bf sibernya,
pelajaran terabai,duit pinjaman belajarnya habis disalurkan
 kepada bf nya,entah la hantu apa yang merasuk,zetty pun dah faham,
dah la tak pernah jumpa,apa lagi nak kenal mesra,tapi member
 zetty nie senang-senang je nak percaya bulat-bulat,sudahnya
 bila dah tak ade duit,bfnya tinggalkannya bergitu sahaja.
nak buat apa lagi,nak cari memang tak kan jumpa punya,
sudahnya meraung sendiri, tak dapat den nak nolongnya...........


ada satu lagi kes,bukan setakat duit habis je,tapi kalau dah sampai
kes rogol sape yang susah,haaaaaaaa.....tentu diri sendiri kan???
betul tak tak salah kalau nak jumpa dengan bf siber nie,tapi bawalah 
member 2,3 orang kalau bf siber tue benar-benar ikhlas tentu tak 
jadi masalah nak jumpa you all....tapi kalau dia tak nak jumpa dengan
seribu 1alasan,haaa mesti
ade udang disebalik mee udang banjir...



nasihat zetty lupakanlah "ayat power "dan janji bulan bintang bf siber nie...
sebab diorang memang dah dilatih diri untuk lebih bijak gunakan ayat-ayat 
power nie untuk cairkan hati kaum hawa,dan sah-sah untuk 
menipu percayalah..tak ramai kenalan siber nie benar-benar
jujur dan ikhlas,kalau ade pun jumlahnya boleh di bilang oleh jari.....


memang ada kes cinta siber sampai berkahwin,tahniah zetty ucapakan,
tapi itu yang bernasib baik,tapi kalau sebaliknya tak ke haru biru,
apa pun kalau just nak berkawan tak salah,tapi kalau nak bercinta kenalah berhati-hati,
bukan ape bahaya....Emmm nk percaya sangat tak boleh,tak percaya pun tak boleh juga,
sebabnya yang terpedaya dan tertipu memang ramai,dan yang berakhir ke jinjang pelamin pun ramai.
pendek kata,ikitlah kehendak hati,itu pendek kata la......tapi kalau ikut panjang kata,,,,,,"
lu fikir la sendiri....apa aku kesah..........

cinta pada dunia chating buruk sekali,seolah-olah bercinta dengan hantu,
ada tapi tak nampak,hanya pertemuan yang memungkinkan status ini terangkat
tapi kalau dah berjumpa itu nanti lain pulak ceritanya.
apa-apa pun tak ade sesiapa yang boleh menglang atau memaksa korang.








~sesiapa yang ada facebook add la zetty....huhuhu~


www.tips-fb.com

4 comments

  1. hani raihan // March 25, 2010 at 10:50 PM  

    hehe..btul3..laki dlm internet nie, memang majoriti..bukan mempamerkn dri mereka..so, jage2 lah, wahai kaum wanita.. =)

  2. Dr Nick Sina // March 26, 2010 at 10:26 AM  

    nick setuju ngn kamu zety..
    so wish u terselamat dr pkara2 negative..
    ~amin ya robbal alamin~

  3. zetty edryana // March 26, 2010 at 11:39 AM  

    hani~betul tue.....akhir kata dari akak,jangan mudah percaya.....

  4. zetty edryana // March 26, 2010 at 11:40 AM  

    dr nick~tema kasih nick......