~PRINCE OF PERSIA : THE SANDS OF TIME~

Posted by zetty edryana | 3:24 PM | 0 comments »


PRINCE OF PERSIA : THE SANDS OF TIME


Pelakon Utama   : Gemma Arterton ,Jake Gyillenhaal
Pengarah             : Mike Newell
Genre                  : Aksi & Pengembaraan

Filem yang penuh dengan cabaran ini,memang best dan sesiapa
yang tak tengok memang rugi,filem ini berlatar belakangkan abad 
ke 9,semasa zaman pemerintahan parsi,ia mengisahkan tentang seorang
putera raja,Prince dastan yang mengembara berjuang bersama Princess Tamana
dalam menegakkan Keadilan setelah dituduh membunuh ayahnya sendiri,


Dalam masa yang sama Prince Dastan mengembara bagi mencari artifak 
berbahaya iaitu "Sand Of Time,yang boleh menghentikan masa,dan mengembalikan masa...
Artifak ini adalah kunci pemerintahan bagi sesebuah negara,tapi malangnya ia telah,
berjaya merampas oleh pihak musuh,dan disebab itulah meraka terapksa mendapatkan
kembali artifak tersebut bagi mengelakkan dunia terus hancur dek kuasa jahat...


bagi zetty part yang paling best,masa Princess Tamina dan Dastin mula meluahkan 
rasa cinta,masa tue juga la air mata zetty mengalir,sedih sangat-sangat,zetty terbayang 
macam manalah kalau zetty dalam situasi macam tue,terpaksa berpisahkan dengan 
orang yang kita cinta,mesti sedih kan....jiwang juga kan zetty nie......
tapi apa-apa pun,filem nie memang best,rasa macam nak tgok lagi .huhuhu.
tapi bagi sesiapa yang tak tgok lagi,pergi la tengok,memang takkan menyesal.
percayalah...........







~Cinta Memerlukan pengorbanan,
Cinta juga tak semestinya memiliki~

www.tips-fb.com

0 comments