~BERSANTAI BERSAMA IRON MAN 2 ~

Posted by zetty edryana | 11:17 PM | 4 comments »



HARI           SABTU PETANG
MASA         6.15 - 8.30 MALAM
TARIKH     8 MEI 2010
TEMPAT    DATARAN PAHLAWAN MELAKA .




    Selamat malam dan Selamat hari ibu ....
    semalam zetty sempat pg tgok filem Iron Man 2 
    kat dataran pahlawan melaka...mula2 ingatkan penuh,
    tapi yang best nye dalam tue cuma ade 6 orang je.,...
    best juga tgok tak ramai orang nie.......hehehhe

    ok la zetty cerita la sikit tentang sinopsis cerita nie,
    iron man 2 kali nie mgisahkan tentang Tony Stark yang
    telah mengumumkan kepada khayak ramai yang dia adalah Iron man.
    Tony Stark juga telah didesak oleh kerajaan Amerika untuk menyerahkan
    sut kuasa itu...



    watak jahat dalam filem ini pulak ialah Ivan Vanko A.k.a Whiplash
    yang juga mempunyai arc seperti Tony Stark dan senjata seperti cemeti 
    yang berkuasa elektrik .watak rakan Tony Stark ,Jim Rhodes ,telah dilakonkan 
    oleh pelakon lain.bukan pelakon filem yang lama tau,Overall.



    tapi Iron man 2 nie tak sehebat filemnya yang pertama,aksinya agak kurang.
    terlalu banyak dialog antara pelakon ,zetty pun sampai mgantok dalam wayang..hehhe
    pelakon baru yang melakonkan watak rakan Tony tidak mempunyai Sense of humour
    seperti pelakon yang lama.tapi credit to Robert downey jr,sebab membawa watak 
    Tony Stark yang nak mati tapi degil....dengan baik sekali...lawak muka selambar dia 
    memang menjadi....



    Ynag best bagi zetty la,dalam filem ini ialah Suitcase Tony yang boleh transform
    jadi sut Iron man dia.memang awesome ...dan satu lagi Scarlett Johansson in Leather Suit.
    weehuu!!! zetty rasa ramai lelaki yang tengok Iron man memang tertunggu2 
    kemunculan Scarlett..hhehehehhe





    kepada yang belum tengok lagi,tengokla.tak rugi ape pun....kalau nak murah tengok la 
    hari rabu,murah cikit....hehehhe..kalau dah tengok Iron man 1.mesti nak tengok Iron man 2 kan...
    cuma expectation tinggi yang korang harapkan untuk sekuel Iron man ini MUNGKIN TAK SAMPAI dari 10 bintang zetty bagi 5 bintang je......





    p/s - lepas nie zetty nak tgok filem Ip man pulak,
    ramai yang kata filem tue best....sape nak tengok
    jom kita tengok same2....huhuhu

    www.tips-fb.com

    4 comments

    1. admiral hafiz // May 9, 2010 at 11:25 PM  

      g tgk x ajak!

    2. zetty edryana // May 10, 2010 at 2:27 PM  

      hehehe xpe nnti kita g tgok ip man...diorang cakap best...

    3. admiral hafiz // May 10, 2010 at 2:32 PM  

      sabtu ni r
      'leh bawak hani skali

    4. sekamar rindu // May 17, 2010 at 7:02 PM  

      cete yg sangat best..