i love this song

Posted by zetty edryana | 1:01 AM | 4 comments »

 .....JATUH CINTA DENGAN LAGU NIE....




www.tips-fb.com

MANTRA

Posted by zetty edryana | 12:53 AM | 3 comments »




FILEM          :  MANTRA

PELAKON   :  ZUL HANDYBLACK               ( MUZIR )
                        HASNUL RAHMAT                 ( HASBI )
                        HANDAN RAMLI                    ( PAK LONG / WARDEN )
                        MAS MURHARNI                    ( MARIAM )
                        BOB LOKMAN                        ( HAJI FATAH )
                        RUZAIDI ABDUL RAHMAN   ( EMBAH )
                        MARIANI                                  ( BIDAN )





Salam ,Minggu lepas zetty jalan-jalan sambil cuci mata,
terus terang zetty memang tak minat sangat filem seram-seram nie,
tambah-tambah filem malayu,bukan nak kutuk ,tapi selalunya 
filem malayu nie pelik2 cikit,kadang-kadang kelakar pun ada.

Tapi zetty filem terbitan MIG Production ,( Mantra ) lebih baik
daripada mana-mana filem seram malayu yang lain,
filem mantar juga merupakan filem yang terakhir yang memaparkan 
penjara pudu sebagai lokasi sebelum ia diroboh,




sinopsis 


Filem seram ini mengangkat kisah penggunaan ilmu hitam kerana
dendam dan kepentingan diri sendiri. Kisah bermula dengan 
pembukaan cerita di kawasan perkuburan di mana Muzir dianiaya 
oleh Hasbi demi melengkapkan ilmu hitam serta mendapatkan isteri Muzir. 
Akibatnya Muzir dipenjarakan seumur hidup.

Di dalam penjara, Muzir berjaya mendapatkan ilmu hitam 
daripada Embah yang bakal menemui ajalnya. Namun, 
ilmu Muzir tidak sempurna kerana bilik penjaranya 
dikunci dengan ayat-ayat serta kalimah Allah. 
Lalu muncullah Pak Long, seorang warden penjara dan
 juga Pakcik kepada Muzir yang isterinya ditimpa musibah. 



Akibat cintakan isteri dan terdesak, Hafif telah bersetuju 
dengan syarat-syarat Muzir iaitu memadam ayat dan kalimah 
Allah di sekitar bilik penjara Muzir, menghidangkan tiga jenis 
hidangan untuk penjaga ilmu hitam dan mengambil tali pengikat 
pocong wanita yang mati kerana anak sulung menggunakan gigi.

Setelah ayat dan kalimah Allah berjaya dipadam oleh Pak Long, 
maka berlakulah perubahan ilmu Muzir dengan air yang melimpah 
di dalam bilik penjara serta bayangan makhluk hitam yang memenuhi 
dinding penjara. Serentak dengan itu, Muzir muncul di dalam sebuah 
paya lalu melakukan pembunuhan sebagai makanan kepada 
ilmu hitam miliknya. Maka bermulalah pembalasan dendam 
kesumat Muzir terhadap Hasbi.






filem mantar nie memang best...rugi kalau tak tengok,
kerana cinta,kita sanggup buat apa saja,
walaupun bertentang dengan ajaran islam

www.tips-fb.com

~LAYAN~

Posted by zetty edryana | 12:21 AM | 0 comments »



What You Waiting For 






Chorus (Colby)
Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for

Chorus (Mizz Nina)
Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all yours
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for

(Colby)
It’s your birthday so tell me what you wanna do
(Mizz Nina)
It’s my birthday I really wanna get with you
(Colby)
Drop the beat now and baby we can get it started
(Mizz Nina)
We’ll go insane and take it to the after party

(Colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name oh yeah
(Mizz Nina)
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name
(Colby)
Ok and what’s your game
Hey baby what’s your game
(Mizz Nina)
Ok I like to play
I I like to play ay

Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)

Verse
(Colby)
Hey sexy girl from Kuala la la Lumpur
(Mizz Nina)
Hey baby that’s me
I’ll be on the dancefloor
(Colby)
I got chu a surprise
We’re poppin up in VIP
(Mizz Nina)
And if I ask nice can I take you home with me

Ulang Verse 2X
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)

(Colby)
Baby let’s get crazy
Come on loose control ol ol
(Mizz Nina)
We’re gonna tear up the after party
I know you want some more oh oh oh
(Colby)
I wanna see ya work that body
Drop it down real low low low
(Mizz Nina)
Hey baby come and get me
Tell me what chu what chu
What chu waiting for


www.tips-fb.com

~DEMAN KALI KE DUA ~

Posted by zetty edryana | 4:24 PM | 0 comments »


Salam rasanya dah lama zetty tak jenguk kat sini,
sekarang nie zetty dah semakin sibuk,
macam-macam hal yang dah terjadi kat diri zetty,
tapi apa pun zetty tetap zetty....



Sudah 3 hari zetty demam,tapi yang peliknya
dalam sebulan dah 2 kali zetty kena serangan demam,
zetty rasa tahun nie paling kerap demam.
nak kata tak makan ubat,dah terlebih sangat pun.
tue la kadang2 zetty pun tak faham dengan diri zetty.



suara zetty sekarang pun dah macam penyanyi rock,
macam ella pun ada,dengan batuk berkahak lagi.
paling seksa masa nak jawab col,
memang zetty tak suka.




tapi kan masa demam nie,macam2 pulak zetty 
teringin nak makan,kadang2 macam orang 
mengidam pulak.tapi selalunya yang masam2.
sekarang zetty teringin nak makan laksa penang
dengan kerabu mangga...sedap.....
hehehe tue mgidam mengada2 namanya....

ok la zetty nak makan ubat ,dan nak tido balik,
harap-harap leaps nie,demam nie akan kebah...
dah tak tahan asyik tido je.....



www.tips-fb.com

~jalan2 dipetang sabtu~

Posted by zetty edryana | 12:14 AM | 1 comments »

Hari      : Sabtu
Tempat : Taman Rama-Rama Melaka
Mood   : Pusing-pusing Melaka



Salam rasanya dah lama zetty tak update blog,
rasanya dah berabuk blog nie...heheh
sejak dari minggu lepas zetty bz sangat,
macam-macam hal berlaku,,,
tapi apa yang penting ,zetty happy dengan 
diri zetty,happy selalu...hehehhe



Dah 8 tahun zetty menetap kat melaka,
baru hari nie,zetty dapat pergi ke Taman Rama-Rama Melaka.
tengok dari luar macam boring je,tapi bila masuk dalam
baru la tahu,macam-macam ada.
memang tak rugi,






Zetty ingat kat taman rama-rama ada rama2 je,
rupanya dah macam zoo....
macam-macam ada.yg paling zetty suka tengok,
gelagat monyet-monyet kat situ,
memang terhibur....kelakar,,,,








so kalau datang melaka,jangan lupa singgah
kat Taman Rama-Rama melaka tau....
anda mesti takkan menyesal......

www.tips-fb.com